22 Şubat 2007 Perşembe

Renkler ve Çakralar

Chakra’ların Renklerle olan bağlantısı:

KIRMIZI : Kök Chakra Muladhara’nın rengidir.Kırmızı kan dolaşımını uyarır, uyandırır.Isıtıcıdır, ısınmanın sonucunda rahatlamayı sağlar. Aşırıya kaçıldığı takdirde agresif yapabilir. Giyeceklerimizde, yiyeceklerimizde, takılarımızda, ev ve iş yerinde kullandığımız mobilye, obje vb. Kullandığımız her ne ise renklerine dikkat ederek, kendimizi daha yakından tanıyabiliriz.

TURUNCU : İkinci Chakra’mız Swadhistana’nın rengidir. Bu renk havayı yükseltir, hafiflik sağlar. Dürtülerimizi uyarır. Fazla kullandığımızda ise yüzeyselleştirir.

SARI : Göbek Chakra’sı Manipura’nıın rengidir. Bu renk sindirimi uyarır, zihinsel olarak dinçleştirir. Yaşamı aydınlık ve parlak bir ışıkta gösterir. Fazlası rahatsız edebilir.

YEŞİL : Göğüs bölgemizde bulunan Anahata Chakra’nın rengidir. Bu renk genel olarak sakinleştirir, her alanı yeniler. Yeni birşeylere başlama şevkini uyandırır.

MAVİ ( TURKUAZ-INDIGO ) : Turkuaz, boyun bölgemizde bulunan Vishudda Chakra’nın rengidir. Indigo ise üçüncü göz bölgemiz Ajna Chakra’nın rengidir. Genel olarak mavi sakinleştirir, bu sakinlik daha derinlere ulaştırabilir, ki bu da bizde sığınma hissni doğurur. Bu renk korunmuşlıuk hissinide uyandırır. Bu rengin içinde kavranamaz olana dair sessiz bir özlem yatar.

MOR : Taç Chakra Shasrara’nın rengidir. Dönüşümün rengidir. Aynı zamanda değişimin ve spiritüelliğin rengidir.

KAHVERENGİ : Sağlamlığın ve dünyaya bağlılığın rengidir. Fazlası atalete yol açar.

BEYAZ : Diğer tüm renk tayflarını içinde barındıran bir renktir. Ölüm ve doğumu temsil eder.

SİYAH : Korunmanın rengidir. Güç toplamanın, geriye çekilmenin ve boşluğun rengidir. Bu boşluk, dolgunluğu içinde taşımaktadır. Gerekenden fazlası, organizmayı güçsüzleştirir, hüzünlendirir. Kötümserliği besler

Hiç yorum yok: